Modne inwestycje: Hotel z Tatrami w tle

Mercure Kasprowy hotel Zakopane wywiad Adam Bachleda Curuś Max-Fliz aranżacja i wyposażenie wnętrz

Max-Fliz obsługuje inwestycje deweloperskie, biznesowe oraz publiczne, wyposażając osiedla mieszkaniowe, hotele, pensjonaty, domy wczasowe, restauracje, bary, szkoły, urzędy, przychodnie, szpitale, hale sportowe, lokale usługowe, biura i gabinety w meble, płytki i kamień naturalny, armaturę i ceramikę łazienkową oraz oświetlenie. Zaufały nam już setki firm, a inwestycje, w których braliśmy udział, służą Klientom w całej Polsce.

Magnetyzm Formy hotel Kasprowy w Zakopanem

Hotel Mercure Kasprowy Zakopane to idealne miejsce na wypoczynek w górach. Wspaniała lokalizacja hotelu wśród szczytów Tatr, na malowniczej Polanie Szymoszkowej, zapewnia niesamowite widoki, bliskość stoku narciarskiego i kąpieliska, a także niepowtarzalną atmosferę gór. Z właścicielem hotelu – Adamem Bachledą Curuś, rozmawiamy o tradycji, modernizacji i planach na przyszłość.
Kominek w hotelu Kasprowy w Zakopanem
Red.: Czy to, że hotel stoi na ziemiach niegdyś należących do Pana rodziny, miało wpływ na decyzję o zakupie inwestycji?
Adam Bachleda Curuś Jr.: Oczywiście, że tak. Decyzja o zakupie inwestycji była podyktowana przede wszystkim sentymentem do ziemi należącej kiedyś do rodziny oraz przywiązaniem do tradycji i naszych korzeni.


Red.: Co się zmieniło w hotelu, jeśli chodzi o styl i aranżacje wnętrz?
Adam Bachleda Curuś Jr.: We wnętrzach Hotelu zmieniło się praktycznie wszystko. Zależało nam przede wszystkim na wprowadzeniu stylu zakopiańskiego oraz regionalnych motywów. Chcieliśmy, aby nowe wnętrza były nie tylko funkcjonalne, ale i piękne. Na szczęście przy współpracy z odpowiednimi projektantami oraz podwykonawcami udało się połączyć tradycję z nowoczesnością i funkcjonalnością. Już pierwsi Goście odwiedzający Hotel Kasprowy po remoncie docenili zmiany jakie w nim zaszły.


Red.: Słyszałam, że macie Państwo wyśmienite jedzenie. W czym tkwi tajemnica tak dobrej kuchni?
Adam Bachleda Curuś Jr.: Za kuchnię odpowiada Szefowa Kuchni Zofia Listoś, która ma ogromne doświadczenie w swojej pracy. Oprócz zdobytej wiedzy cały czas przemawia przez nią ciekawość nowych smaków oraz nowych, kulinarnych wariacji. To sprawia, że dania serwowane w Kasprowym są niepowtarzalne i cały czas zachwycają czymś nowym. Pani Zosia jest po prostu pasjonatką dobrej kuchni, dlatego wkłada całe serce i zaangażowanie w przygotowania poszczególnych przekąsek, dań i deserów. Efekt zawsze nas zachwyca!

Łazienka hotelowa

Red.: Jacy goście odwiedzają Hotel Kasprowy? Polscy, zagraniczni, rodziny z dziećmi czy bardziej klienci indywidualni?
Adam Bachleda Curuś Jr.: Hotel Kasprowy odwiedzany jest przez bardzo różnych Gości, i tych z Polski i tych z najdalszych zakątków świata. Mieszkają u nas Goście indywidualni, całe rodziny i grupy konferencyjne. Bez względu na to kto nas odwiedza staramy się, aby każdy był zadowolony. Uśmiech na twarzy Gościa, jego chęć powrotu albo gotowość do polecenia Hotelu Kasprowy innym jest dla nas najważniejszym wyznacznikiem wykonywania swojej pracy należycie.

Red.: Czy wszyscy członkowie pańskiej rodziny zarządzają hotelem?
Adam Bachleda Curuś Jr.: Hotelem zarządza cała rodzina. Jest to dobre rozwiązanie ponieważ możemy wspólnie decydować o tym, co dla rozwoju hotelu jest najlepsze, możemy wzajemnie weryfikować swoje pomysły i wprowadzane rozwiązania. Wspieramy się też w realizacji wyznaczonych celów. Wiemy, że nie ma osób nieomylnych, a co dwie głowy to nie jedna.

pokój hotelowy hotel Kasprowy Zakopane

Red.: Czy trudno było po latach dokonać metamorfozy hotelu?
Adam Bachleda Curuś Jr.: Zadanie nie było łatwe, wielu rzeczy nie dało się przewidzieć na etapie planowania. W niektórych sytuacjach musieliśmy działać szybko i podejmować trudne decyzje, ale ja zawsze powtarzam, że to co piękne rodzi się w bólu.


Red.: Jak ważna jest dla Pana tradycja? Skąd pomysł na wystrój w stylu zakopiańskim?
Adam Bachleda Curuś Jr.: Tradycja jest bardzo ważna dla mnie i dla całej naszej rodziny. Od najmłodszych lat byłem wychowywany w otoczeniu zakopiańskiej kultury. To sprawiło, że mam ogromny sentyment do regionu i stylu zakopiańskiego. Jestem przekonany też, że osoby odwiedzające Zakopane przyjeżdżają tutaj również po to aby ten styl i niepowtarzalny klimat podziwiać. Właśnie dlatego łącząc nasz sentyment do kultury Podhala i chęć podzielenia się tą niezwykłą aurą, jaka towarzyszy Zakopanemu, postanowiliśmy nasze wnętrza urządzić w ten sposób.

Adam Bachleda Curuś

Red.: Jakie maja Państwo plany na przyszłość?
Adam Bachleda Curuś Jr.: Przyszłość Hotelu Kasprowy to dalszy rozwój i modernizacja kolejnych elementów. Przed nami remont pozostałych pięter, sal konferencyjnych, modernizacja restauracji a’la carte, a przede wszystkim odnowienie Centrum Spa i Rekreacji. Mam nadzieję, że nasze działania sprawią, że Hotel Kasprowy będzie niezmiennie zachwycał jako symbol i wzór luksusowego wypoczynku z Tatrami w tle.

Rozmawiała: Joanna Kamińska

 


Adam Bachleda Curuś Jr. posiada 10-letnie doświadczenie w zarządzaniu w branży hotelarskiej, Jest właścicielem Hotelu Mercure Kasprowy w Zakopanem. Ponadto w ramach rodzinnej spółki Bachleda Grupa Inwestycyjna odpowiada za zarządzanie projektami oraz za relacje inwestorskie w Polsce i w Stanach Zjednoczonych.

NOWOŚCI MAX-FLIZ
Salon roku 2017, gazele biznesu 2017